Svensktillverkade fönster

Wasafönster tillverkar och säljer PVC-fönster med bra U-värde, hög kvalitet och till oslagbart pris. Vår serie K-line finns som fasta modeller samt som inåtgående fönster och dörrar. Klicka på rubrikerna nedan för att få mer information om mått, tillbehör och kvalitet. Ytterligare information hittar du i Wasafönsters produktkatalog.

Monteringsanvisningar och skötsel (pdf)
Sammansättningsanvisning 2-luft, 3-luft osv
Monteringsanvisning: Fönsterbleck
Montering
Skötselanvisning
Justerings- och underhållsinstruktion - beslag K-line

INÅTGÅENDE FÖNSTER med Dreh-Kipp

Bild: Utan spröjs 0, 1+1, 1+2, 2+2
Inåtgående fönster med Dreh-Kipp vädringsfunktion i överkant utan spröjs (standard) eller med spröjs (tillval). U-värde från 1,1.


Flera fönster sammansatta till 2-luft respektive 3-luft (med ett fast fönster i mitten).


Kramdjup 92mm, karm/bågmått 80mm, vilket ger maximalt ljusinsläpp.
DK: Inåtgående fönster, sidohängt med Dreh-Kipp vädringsfunktion
Minimum mått: BxH 500mmx500mm
Max mått: BxH 1480mmx1 480mm
OBS. Aldrig bredare än 1480mm. Om man sänker ett modulmått på bredden så kan man höja det på höjden. Exempel 1380x1580mm.

Som standard är våra fönster vita på både in- och utsida. Färgade karmar finns dock i en rad olika kombinationsmöjligheter. Välkommen med din förfrågan!

FASTA FÖNSTER

Bild: Utan spröjs 0, 1+1, 1+2, 2+2
Fast/fixed fönster utan spröjs (standard) eller med spröjs (tillval). Tillval spröjs: 26mm.


Minimum mått: BxH 310mmx310mm
Max mått: BxH

Går att skapa nästan så stort som önskas, men om ett fönster överstiger 5m2 vilket är cirka 2 500mmx2 000mm får det glasas på plats/vid montage på grund av vikten med hjälp av special lyft, exempelvis truck/kran med sugklocka.

Som standard är våra fönster vita på både in- och utsida. Färgade karmar finns dock i en rad olika kombinationsmöjligheter. Välkommen med din förfrågan!

INÅTGÅENDE FÖNSTERDÖRR

 

Bild: Helglasad fönsterdörr, helglasad med liggande post, med liggande post och bröstning, bröstning och liggande post med spröjs (1+2) samt enbart med spröjs (1+3).
Inåtgående fönster med Dreh-Kipp vädringsfunktion i överkant (standard). Tillval: Post, bröstning och spröjs. U-värde från 1,1. För laminerat glas tillkommer 495:-/m2 per sida. För härdat glas tillkommer 495:-/m2 per sida.


Minimum mått: BxH 310mmx310mm
Max mått: BxH 2 500mmx2 000mm
Glasas på plats av kunden vid montage detta på grund av vikten, montage görs lämpligen då med hjälp av special lyft, exempelvis truck/kran med sugklocka.

DKFD: Inåtgående fönsterdörr med Dreh-Kipp vädringsfunktion
Max mått: BxH 980mmx2 300mm
Dolda beslag: Modell TITAN AF, äldre modell kan förekomma GM300

Det måste vara härdat glas insida på dörrar med glas lägre än 600mm från golv.

Tillbehör: SPRÖJS

Spröjs: 26mm


Spröjs: 45mm

Tillbehör: GLAS

Som standard i våra K-linefönster ingår ett 2-glasfönster med argon med u-värde 1.2. Vi har dock många glaskombinationer och kan bland annat erbjuda 2-glas med varmkant eller härdad in- och utsida. Vi har också så kallade ”ljudglas” på 36RW och 40 RW.

Glasrutorna går att få i tre olika utföranden. Klarglas samt två specialglas för minskad insyn: Cotswold med vertikala streck som påminner om barken på ett träd och Råglas med ojämnheter i ytan.

Tillbehör: HANDTAG

Vi levererar handtag i olika utföranden för våra öppningsbara fönster: låsbara, ej låsbara, med eller utan cylinder för låsvred, med barnspärr, utan barnspärr. Samtliga varianter finns både i vitt samt i silver med vita som standard.

Läs mer om våra handtag i Wasafönsters katalog.